Τέσσερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τη foodstandard στο πλαίσιο του έργου ΜΕΛΟΞ

Η εταιρεία foodstandard έχοντας ως αντικείμενο στόχευσης την αξιοποίηση δυο εμβληματικών ελληνικών προϊόντων, του ελαιολάδου και του ξιδιού, καθώς και στοιχείων της ελληνικής φυτικής βιοποικιλότητας και τελικά τον συνδυασμό αυτών για την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, προχώρησε στη δημιουργία έξι καινοτόμων μοριακών τροφίμων μέσω του  έργου ΜΕΛΟΞ με τίτλο «Σχεδιασμός και ανάπτυξη καινοτόμων μοριακών τροφίμων ελαιολάδου και όξους». Το ΜΕΛΟΞ, μέσα από την Ενιαία ∆ράση Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας “Ερευνώ – ∆ημιουργώ – Καινοτομώ” στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)“ του ΕΣΠΑ 2014-2020 για τον B’ Κύκλο, αγκάλιασε την ιδέα των εταιρειών foodstandard και foodial οι οποίες με τη συνεισφορά του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Θρέψης & ∆ιατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων του ΕΛΓΟ – ∆ΗΜΗΤΡΑ, ανέπτυξαν μια ολοκληρωμένη μεθοδολογία παραγωγής premium προϊόντων – συμβατών με την υψηλή γαστρονομία. 

Δεδομένης της ειδίκευσης της foodstandard στην εύρεση των κατάλληλων σχημάτων για την εμπορική και οικονομική εκμετάλλευση των αγροδιατροφικών προϊόντων, προχώρησε στην κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας μέσω του Οργανισμού Βιομηχανικής Έρευνας για την παραγωγή των τεσσάρων καινοτόμων μοριακών τροφίμων:

 

  • Παραγωγή καινοτόμου μοριακού τροφίμου «Άμμος Λαδιού» Μανταρίνι
  • Παραγωγή καινοτόμου μοριακού τροφίμου «Αφρός Λαδιού» Λεμόνι
  • Παραγωγή καινοτόμου μοριακού τροφίμου «Τζελ Λαδιού» Μαϊντανός
  • Παραγωγή καινοτόμου μοριακού τροφίμου «Άμμος Λαδιού» Ρίγανη

Περισσότερα Νέα…