Για αγρότες/κτηνοτρόφους και τις οργανώσεις παραγωγών

1. Πιστοποιημένα Συστήματα Ποιότητας Τροφίμων

Παρέχουμε στον αγρότη / κτηνοτρόφο τετράδιο Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης σε έντυπη ή/και ψηφιακή μορφή και εξασφαλίζουμε την παραγωγή ασφαλών και πιστοποιημένων προϊόντων με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και του καταναλωτή, αλλά και τη διασφάλιση της επιδότησής του.

2. Διασύνδεση με τις ΜμΕ

Συνδέουμε τον αγρότη ή/και τον κτηνοτρόφο με τις μικρομεσαίες μεταποιητικές ιδιωτικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις (ΜΜΕ), ενώ μέσω της ιχνηλασιμότητας (με έντυπες ή/και ψηφιακές εφαρμογές) διασφαλίζουμε την καταλληλότητα της πρώτης ύλης. Με τον efarmer συνδέεται με το σχήμα ΑΚΙS προκειμένου να επιβεβαιώσει τη συμμόρφωση του με τα ecoshemes έτσι ώστε να εξασφαλίσει τις επιδοτήσεις του.

3. Συνεχή Επιμόρφωση και Εκπαίδευση

Μεταφέρουμε την κατάλληλη τεχνογνωσία μέσω συνεχών ατομικών και ομαδικών εκπαιδεύσεων σε γεωτεχνικούς, αγρότες και κτηνοτρόφους και μέσω webminars καλύπτοντας όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την παραγωγή υγιεινών και ασφαλών προϊόντων κατάλληλων για την αγορά. Ενημερώνουμε σχετικά με τις απαιτήσεις που θέτει η νέα ΚΑΠ προκειμένου να εξασφαλίζεται η φιλοπεριβαλλοντική παραγωγή (“πρασίνισμα”), οι επιδοτήσεις στήριξης (πυλώνας Ι), αλλά και η επιλεξιμότητά τους στα αναπτυξιακά μέτρα του νέου κοινοτικού πλαισίου στήριξης (πυλώνας ΙΙ) όπως σχέδια βελτίωσης, νέοι αγρότες, βιολογικά προϊόντα, προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης, τοπικά και νησιωτικά.

4. Καινοτομίες – Επιχειρηματικότητα

• Αγροδιατροφικά start ups του πυλώνα ΙΙ της νέας ΚΑΠ
• Σύστημα Παροχής Συμβουλών (ΣΠΣ) για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις
• Οργανώσεις Παραγωγών του Καν (ΕΚ) 1308/2013
• Συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές Συμπράξεις Καινοτομίας (ΕΣΚς)
• Καινοτομίες στην περιβαλλοντική συμμόρφωση με μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος
• Προδιαγραφές και έλεγχός τους για τα προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΟΠ/ ΠΓΕ, τοπικά, ορεινά, νησιωτικά, ΕΠΙΠ)
• Ανάπτυξη βραχέων αλυσίδων εφοδιασμού σε τοπικό επίπεδο (προαγωγή “πακέτου” τουρισμού – διατροφής – παραγωγής)
• Παραγωγή βιολογικών και βιοδυναμικών προϊόντων, πιστοποίηση Kosher και Halal
• Καθιέρωση συστημάτων ποιότητας τροφίμων και γεωργικών προϊόντων